The Church of the Apostles Master Plan

CDH did not take the obvious route with this mater plan by placing the worship center at the rear of this space-limited track of land. Instead, the sighting of the […]

Hide Info →
View Fullscreen

The Church of the Apostles Master Plan

CDH did not take the obvious route with this mater plan by placing the worship center at the rear of this space-limited track of land. Instead, the sighting of the new sanctuary required an aggressive approach. The Master Plan called for the footprint of the sanctuary to be located in the front of the property. Today, The Church of the Apostles, with its Gothic-styled campus, is one of Atlanta’s most visible landmarks.

The sanctuary is a warm transitional space where slate floors, regal stained glass windows, traditional pews combine with open space, clean design, and light-reflecting colors for an intimate yet vibrant worship setting. Special design considerations were taken for the technical equipment used by the church’s audio/video production and broadcast ministries. An existing building was extensively renovated for classroom and multi-purpose use.  The last phase of the Master Plan will be a new chapel.

Building Type

Services Provided

Related Work